De Meest Opmerkelijke Stadsbuurten in Parijs

By Truus Heremans (All Rights Reserved)

Een wandeling in het romantische Montmartre? Of liever een picknick vlakbij de Eiffeltoren? Parijs is een veelzijdige stad met enorm veel in de aanbieding. En een bezoek aan de Franse hoofdstad zal je zeker niet snel vergeten.

Wil je het beste uit je citytrip naar Parijs halen?

Verken de meest opmerkelijke stadsbuurten in Parijs met deze handige stadsgids:

  1. Champs-Élysées

De Avenue des Champs-Élysées is ongetwijfeld één van de meest begeerde boulevards ter wereld. De promenade vertrekt – tesamen met nog een 11-tal andere boulevards – vanuit de Place Charles de Gaulle, het indrukwekkende plein waarop de Arc de Triomphe zich bevindt, en strekt zich uit tot de Place de la Concorde. Wandel zeker even door deze indrukwekkende laan en beleef de unieke atmosfeer van dit district. Kijk zeker uit naar de prachtige tuinen en imposante gebouwen die zich langs de promenade bevinden.

  1. Montmartre en L’Opera

Ontdek de charmes van Parijs in Montmartre, een district met een typische Parijse sfeer. De stadsbuurt bevindt zich in het noorden, op de hoogste heuvel van de stad. Er is een overvloed aan charmante bars en restaurants, hotels met balkons en een schitterend uitzicht, en gezellige pleintjes die ’s avonds prachtig opgelicht worden. Wandel zeker even verderop de heuvel want daar bevindt zich de imposante witte Sacré Coeur Basiliek, een 19eeeuwse kerk in Romaanse en Byzantijnse bouwstijlen.

Vanop de heuveltop heb je een prachtig uitzicht op het Pigalle district en de winkels en hotels op Place de l’Opéra (het Operaplein).

  1. Louvre en Marais

Het Louvre Museum, enorm populair onder toeristen, is gelegen aan de noorderwal van de Seine en strekt zich uit van Pont Royal tot Pont Neuf. Het museum ligt in het hartje van Parijs, vlakbij de beroemde winkelstraat Rue de Rivoli.

In het oosten ligt de historische Marais wijk, ooit het aristocratische district van Parijs, en zeker de moeite waard om te bezoeken met haar talrijke onmiskenbare gebouwen van historisch en architecturaal belang.

  1. Eiffeltoren

Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. Dit wereldberoemde monument moet je dan ook zeker bezocht hebben tijdens een citytrip in Parijs. Hier kan je genieten van een residentiële, maar toch levendige sfeer met prachtige uitzichten over de boulevards.

  1. De Latijnse Wijk

Deze wijk is sinds de middeleeuwen een centrum van onderwijs en intellectualisme in de nabijheid van de Sorbonne universiteit. Vandaag de dag kan je er in de studentenbars terecht voor hevige discussies over existentialisme.

 

This entry was posted in Stedentrips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply