Feest in Midden-Amerika

Carnaval in Santiago de Cuba

Laat jouw danskunsten zien op dit swingende festival. Juli, de Cubanen beginnen zich steeds meer te verheugen op het uitbundigste carnaval van het eiland! Elk jaar rondom 26 juli staat het eiland in het teken van muziek, drankjes en gezelligheid. Het feest wordt rond deze datum gehouden omdat toen de Cubaanse revolutie begon.

Carnaval in Santiago is het grootste en meest spectaculaire spektakel van de stad. Als je tijdens je rondreis door Cuba de mogelijkheid hebt dit festival te bezoeken is het zeker de moeite waard. De bijzondere bevolking zie je terug in uitbundige optochten en prachtige kostuums. Laat je meeslepen met dit bijzondere evenement en laat jouw Nederlandse danskunsten zien aan de bijzondere Cubanen. Ze zullen het fantastisch vinden.

Santiago staat bekend als één grote samensmelting van culturen, het is een moderne en veel minder vervallen stad dan de andere grote steden van het eiland. De sfeer is dan ook totaal anders dan in Havana. De inwoners van de stad zijn trots op Santiago, Het is de geboorteplaats van vrijwel alle Cubaanse muziek én de stad waar Bacardi rum voor het eerst het licht zag. Een bezoek aan Santiago mag tijdens je rondreis door Cuba niet ontbreken!

Havana Jazz festival

Geniet van ritmische en zwoele klanken. Het bekendste jazz festival vind je in- en rondom de hoofdstad van Cuba, Havana, en vind elk jaar plaats in december. Sinds 1978 komen grote namen uit de Cubaanse Jazz wereld samen in Havana om met elkaar de zwoele klanken van de jazz muziek te spelen en te aanschouwen.

Festival Internacional Cervantino

Internationale shows komen samen in Mexico. Oktober, Mexicaanse- en internationale muziek- dans- en theatershows komen samen, Elk jaar nodigen de Mexicanen andere landen of regio’s uit om hun optredens te vertonen. Traditioneel of modern, tijdens dit festival in Guanajuato, ten noorden van Mexico stad, wordt met elkaar gedronken en gefeest. Zeker voor de jonge reiziger is dit festival interessant en erg geliefd. De straten zijn bezaaid met mensen en de gezelligheid komt je tegemoet. Voor dit festival zijn wel kaarten nodig, die vrij snel zijn uitverkocht omdat dit in Mexico behoort tot één van de grootste en gezelligste evenementen.

La día de los muertos

De samenkomst van feesten en herdenken. Zoals de naam het al doet vermoeden is dit het feest der doden. Inderdaad, echt gezellig klinkt het niet. Toch vieren de Mexicanen begin november het feest ter doden. Geesten keren tijdens dit feest terug naar familieleden en éven mag je de boel versieren met doodshoofden, het lijkt wel Halloween! Dat de Mexicanen anders zijn laten ze zien tijdens dit feest. De kerkhoven worden omgetoverd tot bloementuin en ze lunchen naast de graven van hun geliefden. Kaarsjes dobberend in het water maken het een apart, maar uniek festival.

El dia de los muertos

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply