Het romantische Parijs

EiffeltorenSamen even wegglippen en tijd nemen voor elkaar in een stad waar romantiek in de lucht hangt. Al sinds mensenheugenis spreekt Parijs tot de verbeelding van alle romantische zielen. Bezongen in liedjes en decor voor heel wat films.

Lekker eten en genieten

Een lekker belegd broodje en een mooi plaatsje in een van de vele parken, meer hebt u niet nodig om te lunchen. Romantischer is een picknick. De parken, tuinen en weelderige gazons zijn ideaal om neer te strijken met een deken, stokbrood, kaas en een goede fles wijn. Geniet van een film in een oude sfeervolle bioscoopzaal gevolgd door een intieme tête-à-tête in een typisch Frans restaurantje. ‘s Morgens wakker worden bij een champagneontbijt. Voor wat luxe boekt u een hotelkamer met een bubbelbad. Zalig samen genieten na een dagje sightseeing!

Met de metro of …

De metro neemt u als u zich moet verplaatsen. Parijs verkennen doet u bovengronds. Al fietsend door leuke straatjes en genietend van de architectuur. Of al wandelend. Overdag flaneert u over vlooienmarkten, de Champs-Élysées en langs de oevers van de Seine. ‘s Avonds wandelt u langs de verlichte fonteinen. Moe? U kunt wat bijkomen tijdens een boottochtje. De klassieke Bateaux Mouches of een idyllische rondvaart via 9 sluizen op het Canal Saint Martin. Wie het graag hogerop zoekt kan met Ballon Air de Paris de lucht in. Intiemer dan een bezoek aan de Eiffeltoren én met een prachtig uitzicht.

Romantische plekjes Parijs

De hangslotjes aan de Pont des Arts. De sleutel gooit men als teken van de eeuwige liefde in de rivier. De ‘mur des Je t’aime’ in een leuk, klein, rustig tuintje in Montmartre. 1000 maal ‘Ik hou van jou’ in meer dan 300 talen, een monument voor de liefde. Of gewoon gezellig samen knuffelen op een bankje in een park? Een reis naar Parijs als koppel is altijd romantisch en memorabel.

This entry was posted in Stedentrips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply