Kaapstad in Vogelvlucht

Image by gego2605Adembenemend mooi en gelegen achter een natuurlijke barrière  van bergen ligt Kaapstad, het revitaliseringspunt in de 17e eeuw van Nederlanders die op weg naar het toenmalige Indië gingen. Ook nu nog trekt Kaapstad veel Nederlanders. Kaapstad “voelt” anders dan de rest van Zuid-Afrika. De unieke topografie van de stad biedt een gevarieerde keuze aan activiteiten en is recent gekozen tot een van de Beste reisbestemmingen ter wereld. Van actieve activiteiten als windsurfen, bergbeklimmen tot relaxend wijnproeven en zonnebaden. Maar Kaapstad’s échte trekpleister is zijn haar bruisende inwoners en de levendige culturen die dwars door elkaar heen leven. Zo vind je Zulu’s die zingend en dansend een optreden geven terwijl je winkelt of dineert in het Victoria & Alfred Waterfront, of waan je je in het Midden-Oosten in Bo-Kaap of in een hippe Europese stad rond Greenpoint. Kaapstad heeft het allemaal!

Activiteiten
Een bezoek aan Kaapstad zonder de stad van de Tafelberg bekeken te hebben is als een bezoek aan Parijs zonder de Eifteltoren te hebben beklommen. De echte sportieveling beklimt de berg te voet, anderen nemen de Table Mountain Airal Cableway. Andere highlights van de stad zijn het Victoria & Alfred Waterfront waar je heerlijk kunt winkelen en dineren. Duik in de geschiedenis van de stad en het land door een met city tour naar Robben Island te gaan, dat nu Unesco Werelderfgoed is, of naar het District Six Museum. Wil je de stad even ontsnappen, ga dan naar de Kirstenbosch Botanical Gardens of bereis de wereldberoemde en prachtige Tuinroute.

Winkelen in Kaapstad
Een leuk en origineel soevenier vinden in Kaapstad moet geen probleem zijn. Voor duurzame en handgemaakte juwelen en ornamenten ga je naar Bo-Kaap waar de prachtigste sieraden uitgestald zijn. Gaat je interesse uit naar schilderijen en beeldhouwwerk, breng dan een bezoek aan de Greenmarket Square. Soeveniers met een duurder prijskaartje worden in Victoria & Alfred Waterfront aangeboden.
Uiteraard verlaat je Zuid-Afrika niet met een paar goede flessen wijn in je tas. Deze zijn te koop in een van de vele wijnboerderen, zoals Stellenbosch of Spier, die in de nabijheid van de stad gelegen zijn en goed bereikbaar zijn.

Nightlife en entertainment
Met een kustlijn en een zonsondergang als die van Kaapstad kun een avond uit niet beter beginnen met een “sundowner”. Wandel langs het strand en drink een biertje met lokale surfers in Table View. In Cams Bay worden de champagneflessen ontkurkt ,dus trek iets nets aan en geniet van lange warme avonden onder de Afrikaanse maan. Hippe clubs en trendy bars vind je in de buurt van Greenpoint en Mouille Point.

Dit artikel werd geleverd door Reisupdate.nl, een site die professionals in de reisindustrie helpt op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen en toepassingen van social media en web applicaties.

This entry was posted in Stedentrips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply