New York is de beste stad ter wereld voor ‘nightlife’

new york nightlife. by METROgrlNew York is de favoriet onder reizigers wereldwijd op vlak van ‘nightlife’, zo blijkt uit recent onderzoek van Hotels.com, een toonaangevende aanbieder van hotelaccommodaties over de hele wereld.

De online hotelboekingssite ondervroeg ruim 27.000 internationale vakantiegangers naar hun favoriete uitgaansbestemming.

De ‘Big Apple’ werd door het merendeel van de ondervraagde reizigers tot de beste stad voor nachtelijk entertainment verkozen. Amsterdam komt wereldwijd op de zevende plaats.

Ook gokstad Las Vegas is een enorm populaire stad voor nightlife, en op de derde plaats in de rangschikking komt de Europese culturele topstad Londen.

Hoewel de eerste en tweede plaats voor de VS zijn voorbehouden, blijken internationale reizigers ook grote fans van Europese bestemmingen op het vlak van nightlife.

Zes van de tien beste uitgaanssteden ter wereld zijn dan ook Europese steden. Dit zijn, naast Londen, de Europese topsteden Amsterdam, Berlijn, Madrid, Barcelona en Parijs.

De top tien wordt tenslotte vervolledigd door Los Angeles en Bangkok – de enige Aziatische bestemming in de rangschikking.

De hotelexpert ondervroeg tevens Nederlandse reizigers naar hun voorkeur voor steden wereldwijd op het vlak van uitgaansmogelijkheden. De ruim 1.000 ondervraagden verkozen Amsterdam tot beste stad om een leuke avond uit te beleven, met New York en Parijs op de tweede en derde plaats.

In Nederland zelf blijken studentensteden Groningen en Rotterdam populaire uitgaansbestemmingen.

“New York en Las Vegas staan garant voor een weergaloos avontuur”, aldus Alison Couper van Hotels.com. “In Europa zijn het de grote onderlinge verschillen die de steden zo interessant maken voor reizigers van over de hele wereld. Het continent heeft veel te bieden”.

Over Hotels.com

Hotels.com is een toonaangevende online hotelboekingssite, met een wereldwijd aanbod van bijna 200.000 accommodaties in ruim 25.000 bestemmingen in meer dan 200 landen, variërend van internationale ketens en all-inclusive resorts tot lokale pareltjes en bed & breakfasts.

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply