New York in wintertime!

new york winter, by Devyn CaldwellNew York is op zich al een fantastische city trip. Maar New York in de winter is helemaal magisch. In januari en februari hult de bruisende stad zich in een rustiger jasje. De temperatuur zakt er dan onder nul. Wees dus voorbereid op koud weer en zelfs sneeuw. Warme schoenen, dikke jas, muts en handschoenen zijn een must. Laat de koude je zeker niet afschrikken, er zijn zowel attracties binnen als buiten te doen. In winter zijn de dagen ook korter dus sta zeker niet te laat op om te kunnen geniet van het daglicht. Met een beetje gelukt zal je zelfs wat winterzon kunnen meepikken.

Bij het buitenkomen op de straat is het bijna vredig stil. De naar New Yorkse normen uitgestorven straten worden getypeerd door de alombekende rokende putdeksels en de gele taxis, hetgeen prachtige foto’s kan opleveren. Hetzelfde geldt voor central park. In warmere maanden is dit groene gedeelte van New York vol met spelende kinderen, wandelaars, en joggers. In januari en februari kan het park volledig bedolven worden onder de sneeuw. Een grote witte vlek, waarin de eekhoors naarsig op zoek zijn naar eten. In Central Park zelf bevindt zich de Central Park Zoo. Januari en februari zijn de moment bij uitstek om de pinguins, zeehonden, ijsberen  en sneeuwluipaarden te gaan bezoeken die dankzij de sneeuw in hun natuurlijke omgeving lijken te zitten. De zoo is niet de enige topattractie van Central Park, er wordt in de winter ook een schaatsbaan aagelegd in Wollman Rink. Ook op andere plaatsen in New York worden tijdelijke schaatsbanen geconstrueerd om de schaatspret voor jong en oud te verzekeren. Om een mooit uitzicht te hebben over de stad ga je best naar het Empire State Building of Rockefeller centre. Laatsgenoemde is iets minder bekend, en net iets minder hoog, maar biedt een prachtig zicht over Central Park, en de verschillende delen van Manhattan. In de wintermaanden hoef je, in tegenstelling tot andere maanden,  niet lang aan te schuiven.

Een goede manier om de koude te ontvluchten is een museumbezoek. Aangezien winter ook laagseizoen betekent, zullen de rijen veel korter tot onbestaand zijn om toegang te verkijgen. Zeker de moeite waard zijn het MOMA, het Metropolitan Museum of Art en American Museum of National History. De bezoeken kunnen van enkele uurtjes tot zelfs enkele dagen gaan. In de avond kan je dan naar een Broadway show gaan kijken, of een filmpje meepikken.

 

This entry was posted in Stedentrips and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply