Waarom Spaans leren buiten Nederland?

Spaans is een van de grootste talen ter wereld. Ongeveer 500 miljoen mensen kennen Spaans als moedertaal. Veel mensen in (Latijns) Amerika en in Spanje zijn er veel mogelijkheden wanneer je deze taal beheerst. Niet alleen om er te werken, leren of stage te lopen maar zeker ook om er te reizen! De Spaanse cultuur is wereldwijd bekent om zijn literatuur en kunst maar zeker ook om zijn architectuur.

Bagage

Wanneer je kiest voor Spaans leren in Spanje of in Latijns-Amerika, leer je niet alleen de taalvaardigheden maar krijg je ook mee hoe deze cultuur verschilt van de Nederlandse. Doordat je een lange tijd vertoeft in het buitenland krijg je een enorme zak bagage mee die je de rest van je leven kan meenemen. Je kunt het gastland en zijn buurlanden verkennen, doet internationale contacten op en je hebt ook nog eens een hoop plezier!

Grensverleggende reiservaring

Wie aan Spanje denkt, denkt al snel aan de Costa del Sol. Er zijn echter genoeg plekken in Spanje waar je in een internationale omgeving Spaans kunt leren. Zo zijn er in Salamanca veel taalstudenten uit de hele wereld die zich verdiepen in de Spaanse taal. Ook kun je ervoor kiezen om de taal al reizend te leren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te gaan werken op het platteland in Zuid-Amerika in ruil voor de onkosten. Op deze manier kun je de kosten van een trip in de hand houden, maar kun je wel lang in het buitenland vertoeven.

Omgeving

De meeste Nederlanders die in Spanje vertoeven kiezen ervoor om deze tijd door te brengen met een stedentrip of zonvakantie. Natuurlijk zijn deze vakanties met het mediterrane klimaat en steden als Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla uitstekend te doen. Het binnenland van Spanje verdiend echter meer aandacht. Iedere streek in Spanje kent zijn eigen culinaire gerechten door de grote verscheidenheid aan streekproducten. Daarnaast zijn in het binnenland mooie natuurgebieden af te wisselen met kleine historische dorpscentra welke nog onaangetast zijn door de grote toeristische branche.

This entry was posted in Lifestyle. Bookmark the permalink.

Comments are closed.